Vadászkürt Kürt Vadászkamara Kürtegyüttes

Rólunk

A vadászkürt együttes alakításának gondolata a 2005. évi FeHoVa kiállításon fogant. Egy szerencsés találkozásnak köszönhetően képzett kürtművészek és lelkes amatőrök hívták életre az akkor még csak öttagú formációt. 2017-re az együttes tizenkét főre gyarapodott, mely felálással sikerült elnyernünk a Lőcsén, 2018-ban megrendezett Vadászkürtös Európabajnokságon az európa bajnoki címet.

Tagjaink:
Nagy Csaba - együttesvezető
Siklósi Kálmán
Marek József
Szász József
Kovács Gábor
Tápai Balázs
Gyurik Rita
Mészáros Sándor
Palatinus Ferenc
Horányi Ákos
Tóth Balázs
Hornyák Tibor

Legtöbben hódolnak a vadászat szenvedélyének, de az időközben csatlakozott hivatásos zenészek is erősen kötődnek a természethez. Tagjaink közül Marek József és Siklósi Kálmán neve régóta ismert vadászati körökben. Az együttes szerepléseit Nagy Csaba és Kovács Gábor szervezi, míg művészeti tevékenységét Nagy Csaba és Tápai Balázs irányítja, aki alakulásunkkor még nem, de mára már a vadászok táborát is gyarapítja.

Az alapítók között szerepelt Nagy Zsolt, ő ma már nem kürtöl velünk, viszont háziszerzőként már több hangulatos szignált is írt együttesünk részére. Nevéhez kötődik együttesünk induló lüktetésű szignálja is.

Repertoárunk tartalmazza a klasszikus német vadászati kürtjeleket, történelmi vadászszignálokat és nem utolsó sorban saját komponálású zenedarabjainkat is. Emellett gazdagabbá teszi a közismert B hangolású natúr kürtök mellett az Esz/B Parforce hangszerek sajátos hangzásvilága is.

Amennyiben sikerült felkeltenünk az érdeklődését, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén!

Vadászkamara Kürtegyüttes Gyurik Rita Hornyák Tibor Kovács Gábor Tóth Balázs Tápai Balázs Szász József Horányi Ákos ifj. Marek József Mészáros Sándor Nagy Csaba Palatinus Ferenc Siklósi Kálmán

Vadászkamara kürtegyüttes a 2018. Európabajnokság díjátadásán

Az együttes tagjai (balról jobbra):
Gyurik Rita, Hornyák Tibor, Kovács Gábor, Tóth Balázs, Tápai Balázs, Szász József, Horányi Ákos, Marek József, Mészáros Sándor, Nagy Csaba, Palatinus Ferenc, Siklósi Kálmán