Vadászkürt Kürt Vadászkamara Kürtegyüttes

Hírek

Vadászati Kultúra Ünnepe 2019

2019.09.14.-én Keszthelyen, a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában megrendezésre került Vadászati Kultúra Ünnepén a Vadászati Kulturális Egyesület elnöksége a kitüntetések átadásakor a Hubertus Kereszt Gyémánt fokozatát adományozta együttesünknek, elismerve eddigi munkánkat a magyar vadászkürtös hagyományok életben tartása és népszerűsítése érdekében.

A Vadászkamara Kürtegyüttes Európa bajnok!
2. Vadászkürtös Európa Bajnokság, Lőcse 2018. szeptember 28-29.

A VKE Magyar Vadászkürt Egylete által május 26-án Albertirsán rendezett Nemzeti Vadászkürtös Versenyen elért első és második helyezés alapján csapatunk a Vadászkamara Kürtegyüttes valamint a Baranya Vadászkürt Együttes kapta a lehetőséget, hogy részt vegyen 2018. szeptember 28-29-én Szlovákiában, Lőcsén megrendezésre kerülő 2. Vadászkürtös Európa Bajnokságon, 7 ország Ausztria, Csehország, Lengyelország, Németország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia részvételével. Péntek este a regisztrációt követően hangulatos esti bemutatkozó koncert volt minden csapat részére a városrész főterén. Szombat reggel közös kürtöléssel vonultak fel a nemzeti zászlók mögött a résztvevő országok csapatai, majd az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette két kategóriában a vegyes és Es kürtös csapatok versenye. Mindkét kategóriában csak az első 3 csapat juthatott tovább a döntőbe. A vegyes kategóriában 12 csapat közül nagy örömünkre a hirdetőtáblára került a nevünk, mehetünk a döntőbe! 3. csapatként léptünk a színpadra. Már az elődöntőben is játszottak közül fújtunk két számot, amit a közönség óriási tapssal fogadott. (Köszönet a lelkes szurkolóknak!) A nap zárásaként közösen részt vettünk a Szent Jakob Bazilikában megtartott Hubertus misén, ami végén volt az ünnepélyes eredményhirdetés. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy ott a Bazilika falai között még egyszer megszólalhattak a kürtök a díjátadó ünnepségen és átvehettük a 2018-as Európa Bajnokság I. helyezéséért járó trófeát. Zárásként a szervezőkkel és zsűritagokkal, kürt és ének közösen szólt: Te Deum!

Az eredményhirdetés pillanata:

Gyurik Rita Hornyák Tibor Kovács Gábor Tóth Balázs Tápai Balázs Szász József Horányi Ákos ifj. Marek József Mészáros Sándor Nagy Csaba Palatinus Ferenc Siklósi Kálmán
Nemzetközi Vadászkürtversenyen Reichersberg 2013

Az együttes részt vett a Reichersbergben (Ausztriában) megrendezett Nemzetközi Vadászkürtversenyen 2013. június 15-én. Vegyes csapat kategóriában a közel ötven résztvevő közt az előkelő második helyezést sikerült elérnünk.

A verseny hivatalos oklevele:

V. Gödöllői Vadásznap

A hagyományokhoz híven az együttesünk idén is közreműködik az V. Gödöllői Vadásznapon, 2012. szeptember 15-én a gödöllői kastélyban. A megnyitó 9.50-kor kezdődik zeneszóval, majd 12 órakor kerül sor hangversenyünkre, melyen a kedvenc vadász dallamok mellet számos újabb szerzemény is felcsendül.


Gödöllői Vadásznap részletes program

Részvétel a Baranya Vadászkürt Együttes I. Meghívásos Versenyén

Együttesünk részt vett a Baranya Vadászkürt Együttes I. Meghívásos Versenyén, melyet 2012. május 26-án rendeztek meg Kövestetőn. Öt magyar vadászkürtcsapat nevezett a versenyen, vegyes csapatunk első helyezést ért el kimagasló eredménnyel.


Kapcsolódó cikk a HuntingPress oldalán

Kölcsönpelerintől az első CD-ig

A Magyar Nemzet 2012. április 5.-i számában megjelent cikk az együttesről:

Kölcsönpelerintől az első CD-ig

Megjelent Varázskürt címü lemezünk

A lemezen az együttes tagjainak szerzeményei, vadász szignálok, fanfárok és indulók hallhatóak. Bővebb információ a Lemezek menüpont alatt.

I. Pécsi Nemzetközi Vadászkürtversenyen való résztvétel

Az együttesünk és tagjai sikeresen és eredményesen szerepeltek az I. Pécsi Nemzetközi Vadászkürtverseny-en, mely 2010 június 25. és 27. között került megrendezésre Pécsett.

A kilenc országból érkező 550 versenyző 5 kategóriában mérhette össze tudását. Az együttesünk vegyes kategóriában és parforce Es kategóriákban nevezett, emelett az együttes tagjai szóló kategóriában is indultak.

A vegyes csapat (pless - parforce B) negyedik helyezést,
a parforce kürtös csapat (parforce Es) szintén negyedik helyezést ért el.
Mindkét kategóriában arany fokozatba sorolták az együttest.

Egyéni versenyben kiemelt eredmények születtek:

Nagy Csaba - első helyezést ért el pless kürt szóló kategóriában, emellet a szólisták vándorselegét is neki ítélte a zsűri.
Palatinusz Ferenc - első helyezést ért el parforce kürt szóló kategóriában.
Tápai Balázs - második helyezést ért el parforce kürt szóló kategóriában.
Mészáros Sándor - negyedik helyezést ért el parforce kürt szóló kategóriában.

Továbbá arany kategóriával jutalmazta a zsűri a többi egyéni versenyzőnket is:

Szász József - pless kürt szóló kategóriában.
Marek József - pless kürt szóló kategóriában.
Siklósi Kálmán - pless kürt szóló kategóriában.

A versenyhez kapcsolódó fidelio.hu cikke elérhető az alábbi linken:

Magyarok a legjobb vadászkürtösök